Styrelsen har beslutat att köpa in en ny svampbok för utlåning till medlemmarna. ”Den svenska matsvampens historia, nedslag och utvikningar från 1600-tal till nutid” skriven av svampkonsulent Anders Hirell. Hör av dig till någon i styrelsen för att kunna låna den.
Måltidsakademien samlade 22 oktober 2014 författare, förlagsfolk och matintresserade på Nordiska museet för att tillkännage vilken måltidslitteratur som tilldelats 2014 års utmärkelse. Till ”Årets bästa måltidslitteratur, alla kategorier” utsågs ”Den svenska matsvampens historia” av Anders Hirell.
Den svenska matsvampens historia gör nedslag och utvikningar från 1600-talet till nutid. Boken vann också klassen Speciallitteratur – råvara. Trygve Carlsson har formgivit boken som omfattar 600 sidor.
Motiveringen löd:
”En svampkatekes för vår tid: vacker och underhållande med akademisk höjd. Anders Hirell ger matsvampen en genomlysning så komplett att den förutom alla tänkbara infallsvinklar även redogör för samtliga tidigare svampböcker!”
Priser delades ut i 37 klasser – omfattande allt från grundkokböcker till speciallitteratur om köksträdgårdar, livsstil och skolmåltider.