Get Adobe Flash player

Exkursion till Skillingaryds skjutfält lördagen den 8/9-12

17 intresserade for till skjutfältet med Dan Damberg som utmärkt ciceron. Skjutfältet hälsade oss med klart solsken och stora tuvor med lingon. Några kloka hade tagit med både svampkorg och bärrepa. Höjdpunkten där var att vi hittade Blåsopp som dock tappat hatten. Annars var det gott om Sandsopp och Rimskivling.

Efter fika på plats for vi till bokskogen en bit söderut. Vi gick en bit i en kohage ner mot sjön innan vi kom fram till skogen. Rätt var det var blev undertecknad stucken av en geting, helt oprovocerat. Tänkbart är att jag trampat för nära ett jordgetingbo. Eva ryckte genast ut med bikarbonat och plåster. Det lindrade svedan.

Lunch åt vi vid sjöstranden och sedan till Bokskogen. Där var alla mest intresserade av en liten plätt på ett par kvadratmeter, där det skulle kunna finnas Svart Trumpetsvamp. I år var det magert. Den samlade skörden verkade uppgå till 5 st. En mycket trevlig och fin exkursion som vi tackar Dan Damberg för.

Vi besökte också Åminne fina bokskog och Slättö sandfält. Det var en fin dag! 

Vid tangentbordet

Ann Levinsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *