Get Adobe Flash player

Monthly Archives: oktober 2024

5 Oktober Västanå & Girabäcken

Detta heldag i Grännatrakten tillbringade vi med trevliga medlemmar i Linköpings svampklubb. Vi började dagen i Västanå NR där vi fyndade roliga svampar som skarp rökriska, druvfingersvamp, skillerticka, igelkottsröksvamp och gyllenskivling. Efter lunch for vi vidare till Girabäckens NR där det var vackert men glest mellan svamparna. Trotts detta hittade vi bland annat giftchampinjon, irismusseron och blåfotsnavling. På det hela taget en mycket fin final på årets svamputflykter.

Artlista finns här:

28 September 2024 Bottnaryd

Hans bjöd med sedvanlig gästfrihet in till en trevlig svamptur med kolbullar i Bottnaryd. Det var god uppslutning, härligt höstväder och vi hittade fina matsvampar som kantareller, trattkantareller och fjällig bläckskivling.

18 September 2024 Häggeberg

En ny utflyktsplats för klubben! Det var roligt att leta svamp i ren lövskog som omväxling. Tyvärr var det väldigt torrt och ont om svamp. Några roliga fynd blev det som vanligt dock. Inte minst lömsk flugsvamp som vi ju sällan hittar i våra trakter. Själv tyckte jag också det var riktigt roligt att se ekvaxskivling och grönriska.