Get Adobe Flash player

17 augusti 2022 Avrostning Skams hål

Vi var 21 personer som slöt upp för årets första gemensamma svampplockning.
Kul att vi var så många och att det var gott om både barn och hundar i
sällskapet!

Trotts torkan hittade vi en hel del svamp. Rödgul trumpetsvamp (bild nedan) var som vanligt den mest populära matsvampen att leta efter men vi hittade också några vanliga kantareller och flera olika ätliga kremlor, bland annat kantkremla. Roligt också att vi lyckades finna den relativt ovanliga hasselsoppen! Andra intressanta arter vi diskuterade var: rodnande flugsvamp, röd flugsvamp, vit flugsvamp, toppig giftspindling, eldspindling, stinksvamp (häxägg), platticka och örtaggsvamp (bild nedan).              


 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *