Get Adobe Flash player

Nytt om contortatallens tillväxt.

Forskare hittar ny ledtråd som förklarar varför contortatallen växer snabbt

Contortatallen växer bättre i Sverige än i hemlandet Kanada. En ny studie ledd av SLU-forskare visar att i Sverige koloniseras trädens rötter i mycket högre grad av mykorrhiza-svampar som är kända för att ge träden tillväxtfördelar.

Se hela artikeln på: http://www.slu.se/ew-nyheter/2016/8/contortatall-vaxer-battre-i-sverige/?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3

Contortatallen är ett mycket viktigt träd för norra Sveriges skogsbruk. Främst SCA har planterat mycket contorta sedan de förde hit den på 70- talet i syfte att öka tillväxten i skogen. Idag växer det contortatall på ca 650 000 ha i norra Sverige, norr om breddgrad 60. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *