Get Adobe Flash player

Årsavslutning och svampbuffé 2015

Årsavslutning och svampbuffé

 Den 2a november 2015 hade vi en finfin avslutning med en lyxig svampbuffé. 13 medlemmar slöt upp i IKHPs gymnastiksal där vi först njöt av följande rätter:

 

Längs till vänster har vi en soppa på karl-Johan och strävsoppar

 Innersta grytan var soppa på 100 % aspsopp.

 I rektangulära grytan var soppa på blandsvamp, bla rimskivling, karl-johan och kantarell

 Snäckorna längst in var smördeg fylld med vaxingar, bla ängsvaxing.

 Omelett med 100 % trattkantarell i grädde, i den ovala strekgrytan

 Längst till höger var piroger fylld med ris och kyckling.

 

Soppan till vänster bestod av rödgul trumpetsvamp, savoykål och bacon. TIllbehöret till höger var citronspetsad cremé fraiche.

 Ur blå påsen serverades fruktbröd med aprikos, tranbär och russin.

 Brödet i mitten var mörkt standardbröd med solrosfrön

 Ostmackorna var toppade med blandsvamp.

 Ur rektangulära plastlådan serverades en pakistansk dessertkaka. Mannagryn blandade med mjölk och socker, friterade och toppade med pistagenötter. Riktigt gott!

 Uppe till höger var karl-johanmuffins samt karl-johanchips. Chipsen rönte stor uppmärksamhet och många kommer att upprepa det hemma. Tillagningen var enkel. Lägg torkad karl-johan i olivolja en kvart och rosta dem i stekpannan till lämplig krispighet och toppa slutligen med salt.

 När alla var mätta så lyssnade vi till civilförsvarsförbundet och Tommy Torbes föreläsning om hur man förbereder sig och genomlider 72 timmars strömavbrott. Det är egentligen inte så svårt men man måste ha lite beredskap, såsom vatttendunk, ljus och en värmekälla, för att kunna njuta under tiden. Vi fick veta att civilförsvarsförbundet är kommunernas hjälpreda vid krissituationer. Bara den beskrivningen gör ju att alla förstår att verksamheten är extremt bred. Det mesta av den dagliga verksamheten handlar om att utbilda och göra oss invånare kunnigare och förberedda på det som komma skall. Medlemsavgiften är låg, 100 kr första året och svampklubben kostar endast 75 kr. Slutligen konstaterade vi att torkad svamp i förråden är ett utmärkt sätt att vara förberedd på strömavbrottet.

 Sista punkten på kvällen var utdelningen av årets svamp, ett diplom får örets fynd i svampklubben. Det tilldelade styrelsen till Paul Larsson för fyndet av svartblå rödskivling, Entoloma nitidum

 Styrelsen tackar för ett ovanligt svampår och hoppas på normalnederbörd 2016.

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *