Get Adobe Flash player

Avslutning av svampsäsongen med knytkalas på IKHP 6 nov.

Denna afton blev precis lika trevlig som alltid. Alla ca 15 närvarande medlemmarna hade gjort fina rätter. Det var två olika soppor som trängdes som förrätt. Till det bjöds på kantarellfyllda smördegsbakelser. Som huvudrätt trängdes sallad, svamppaj m.m Till efterrätt delades traditionsenligt årets svamp ut. Styrelsen hade flera fynd att välja mellan och valet föll på rosenfotskremlan, Russula reseipes. Sen var det desto svårare att minnas vem det var som fann den. Det var nämligen flera plockare i samma grupp som fann den och minnet är ju sådär. Efter lite detektivarbete så tilldelades diplomet två stolta plockare: Britt Marie Eidefjäll och Lena Nordangård. Vi gratulerar dem båda.

Hans bjöd traditionsenligt på ett fint bildspel. Denna gången från ett Gotland i full blom.

Till kaffet hade Hans klurigheter i bakfickan. En klassiker är: Var kommer december före november. Det är ju såklart i ordboken. Eller vad sysslar man med när man går in genom ett hål och kommer ut genom tre? Det är något de allra flesta gör dagligen – man tar på sig en tröja.

Så lägger vi ytterligare att svampår bakom oss. Sammanfattningsvis ett extremt torrt år men trots det lyckades vi medlemmar få ihop ca 60 arter på både avrostningen 22 augusti och till svamputställningen den 28 september. Bra jobbat allihopa!

Nu samlar vi nya krafter inför 2014. Vi lovar ett fint program då också, hoppas bara att väderguden är med oss.

hälsningar ordförande Anders Strandh

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *