Get Adobe Flash player

Svampens dag 4 september 2011

Strålande sol mötte de 16 morgonpigga svampplockare som slöt upp vid Kinnarps arena. Vi åkte ut till Ubbarpsskogen och hittade ca 50 arter svamp, mestadels matsvamp. Svampgurun Hans Holmberg berättade på plats om dagens fynd.

Parallellt med svamputflykten arbetade flera engagerade i svampklubben med att göra iordning en diger svamputställning på stadsbiblioteket. Tack vare rejäla svamprundor dagen innan och ett litet medhavt tillskott från besökare kunde vi visa upp hela 122 svamparter, några färre än 2010. Det kom 105 intresserade besökare till svamputställningen, klart färre än året innan. Orsaken var det fina vädret och en omåttligt populär öppet-hus-dag på Axamo Airport. Enligt uppgifter var där nästan 15 000 besökare.

Tack alla ni som gjorde att svampens dag blev så lyckad som vi tänkte under planeringen.

{phocagallery view=category|categoryid=11|limitstart=0|limitcount=0}

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *