Get Adobe Flash player

Utställning och exkursion på Svampens dag 2010

Årets utställning ägde rum i kafeterian på Stadsbiblioteket i Jönköping. På bara någon timma ordnades en utställning där sedan några hundratal besökare kunde njuta anblicken av 125 arter samlade i skogarna runt Jönköping. 4 arter – goliatmusseron, jättemusseron, kragmusseron och talltuvskivling – från norrländska tallhedar -fanns också med.
Matsvampar är ju alltid det, som intresserar mest.
Här fick besökarna sitt lystmäte vid matsvampsbordet med svampar arrangerade i skogsmiljö.
Tipspromenaden med fina priser i form av svampböcker, svampknivar mm lockade många att testa sina svampkunskaper. Svaren finns i ett eget repotage.
Svampens dag började annars på förmiddagen med en exkursion i skogarna runt Ubbarp. I strålande väder samlades 26 st inklusive reporter från JP. Vi hittade ca 70 st olika sorters svampar, och den avslutades med en genomgång av Anders och Hans med inriktning på de matsvampar som hittades och de som kan förväxlas med dessa.

{phocagallery view=category|categoryid=15|limitstart=0|limitcount=0|imageshadow=none|displaydownload=0|displaybuttons=0|displaydescription=1}

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *