Södra Vätterbygdens Svampklubb

kantarell.jpgkarljohan.jpgsvampens dag 4 sept 2011 102.jpgsvampplockning med kollegorna_06.jpgtradsvamp.jpgtrattis.jpg

Besökare

66774
IdagIdag0
IgårIgår14
Denna veckaDenna vecka59
Denna månadDenna månad322
Alla dagarAlla dagar66774
US
UNITED STATES
US

This page uses the IP-to-Country Database provided by WebHosting.Info (http://www.webhosting.info), available from http://ip-to-country.webhosting.info

Höstens utskick och ordföranden har ordet

Södra Vätterbygdens Svampklubb

Höstens program 2019

 Hej alla svampvänner och svampkonsumenter.

 Nu har svampsäsongen kommit igång på riktigt trots att regnandet varit i underkant. Den första kantarellen är den mest glädjande å min första hittade jag i början på juli. Man blir alltid lika barnsligt förtjust 😊

 Min uppmaning till alla är att detta år utöka repertoaren med iaf en ny art. Ta hem, laga till enligt föreslagna metoder och provsmaka. Ta endast denna art utan att blanda med någon annan svamp. Är den sen inte god kan man med gott samvete låta den står kvar till någon annan att äta. Jag har testat många svampar å det finns några stycken som inte fallit mig i smaken. Granblodriska tyckte jag var för träig och citronslemskivlingen inte värd arbetet trots att den var syrlig och utmärkte sig. Nu har jag bara låtit pröva dessa två arter en gång så ni som gillar dessa två anser nog att jag gav upp för lätt.

 15 juli var vår vice ordförande Nigar i riksnyheterna å berättade om svampar. Det gjorde hon fint och avslappnat så vi hoppas nu att fler upptäcker svamppromenadens fördelar.

 Som ni ser i årets program hittar vi nästan alla klassiska svamputflykter.

Ett förslag som kommit upp är att vi ska ha en maillista till alla medlemmar så när någon spontant och med kort varsel vill göra en utflykt kan man maila alla och på så vis få med sig några kompisar ut.

Ni medlemmar är mycket välkomna att komma med fler förbättringsförslag till hur vi ska få en fin och avslappnad svampupplevelse tillsammans.

 Mvh Anders Strandh

Ordförande Södra Vätterbygdens Svampklubb