Södra Vätterbygdens Svampklubb

Besökare

57148
IdagIdag12
IgårIgår41
Denna veckaDenna vecka53
Denna månadDenna månad487
Alla dagarAlla dagar57148
US
UNITED STATES
US

This page uses the IP-to-Country Database provided by WebHosting.Info (http://www.webhosting.info), available from http://ip-to-country.webhosting.info

Kalender

fredag 21 september, 18:00, Ängssvampkurs 21-23 september
lördag 22 september, Fruktens dag 22 september
söndag 30 september, 08:00, Söndag 30 september, Store Mosse
söndag 7 oktober, 10:00, Trattisexkursion, Ingaryds gård kl 10
måndag 12 november, 18:00, Årsavslutning med knytkalas och föredrag
tisdag 5 mars, 18:00, Årsmöte 5 mars 2019
kantarell.jpgkarljohan.jpgsvampens dag 4 sept 2011 102.jpgsvampplockning med kollegorna_06.jpgtradsvamp.jpgtrattis.jpg

Svampbok för utlåning till medlemmar

Styrelsen har beslutat att köpa in en ny svampbok för utlåning till medlemmarna. "Den svenska matsvampens historia, nedslag och utvikningar från 1600-tal till nutid" skriven av svampkonsulent Anders Hirell. Hör av dig till någon i styrelsen för att kunna låna den.

 

Måltidsakademien samlade 22 oktober 2014 författare, förlagsfolk och matintresserade på Nordiska museet för att tillkännage vilken måltidslitteratur som tilldelats 2014 års utmärkelse.  Till ”Årets bästa måltidslitteratur, alla kategorier” utsågs ”Den svenska matsvampens historia” av Anders Hirell. 

Den svenska matsvampens historia gör nedslag och utvikningar från 1600-talet till nutid. Boken vann också klassen Speciallitteratur – råvara. Trygve Carlsson har formgivit boken som omfattar 600 sidor.

Motiveringen löd:
”En svampkatekes för vår tid: vacker och underhållande med akademisk höjd. Anders Hirell ger matsvampen en genomlysning så komplett att den förutom alla tänkbara infallsvinklar även redogör för samtliga tidigare svampböcker!”

Priser delades ut i 37 klasser – omfattande allt från grundkokböcker till speciallitteratur om köksträdgårdar, livsstil och skolmåltider.

 

Bildresultat för den svenska matsvampens historia