Södra Vätterbygdens Svampklubb

kantarell.jpgkarljohan.jpgsvampens dag 4 sept 2011 102.jpgsvampplockning med kollegorna_06.jpgtradsvamp.jpgtrattis.jpg

Besökare

58901
IdagIdag1
IgårIgår6
Denna veckaDenna vecka42
Denna månadDenna månad123
Alla dagarAlla dagar58901
US
UNITED STATES
US

This page uses the IP-to-Country Database provided by WebHosting.Info (http://www.webhosting.info), available from http://ip-to-country.webhosting.info

Matnyttig info.

Svamp-Klapp är en facebooksida med nästan 30 000 anslutna svampplockare. Där lade en aktiv medlem följande av sina egenvunna erfarenheter:

- Visste ni att om ni kramar svampen hårt, blir ni av med ca 40% av vattnet som den innehåller och torkningstiden förkortas med ca 6-8 timmar per olla?  Let it drip!

- Visste ni att om ni gör mjöl av den torkade svampen, så får ni löjligt mkt mer smak av svampen som smaktillsättare än om svampen är torkad i större stycken?
- Vet ni att om ni hittar stolt fjällskivling, går det oftast att hitta dem på exakt samma adress två veckor senare?
- Vet ni att blomkålssvamp är bäst om ni inte rycker upp från roten? Dvs, skär av den och låt roten sitta kvar. Sedan kan ni hämta blomkålssvamp från samma punkt så länge året levererar. Så länge kärnan sitter kvar, kommer svampen producera mer svamp.
- VET NI ENS ATT DET FINNS GODARE SVAMP ÄN VANLIG GUL KANTARELL?
- Vet ni att all torkad svamp vars smak känns sisådär, går att styla till er egen smak genom att blötlägga den i spad helt i er egen preferens? Chili, basilika, vitlök, timjan.... whatever, bara spadet du lägger den i har väldigt lite vatten och mycket kryddsättning.
- Visste ni att alla svampar som ej rekommenderas att torka, går att pulvrisera? I pulverform har de ingen seghet och smakar exakt som de ska.
- Visste ni att kaffe med en gnutta stolt fjällskivlingsmjöl blir sinnessjukt god kaffe? 
- Visste ni att om ni har akvarium och en massa akvariefiskar, så ser de fram emot alla obehagliga fynd som finns i svarttrumpet även om du inte gör det?